איך לעמוד במשטר אימונים
אנשים נוטים לחשוש מנטילה של תוספים, ובייחוד ככל שהדבר נוגע לפעילות ספורטיבית. הסיבה לכך נובעת, ככל הנראה, מן הנטייה לבלבל בין תוספי תזונה טבעיים, כגון כדורי מגנזיום, ובין חומרים לא טבעיים, כגון סטרואידים. כתוצאה מכך, מתאמנים חובבים רבים סובלים לחינם, פוגעים באימוניהם ובעצמם ואף מקשים על עצמם בהתמדה בפעילות ספורטיבית שיכולה להיטיב עמם וממנה הם נהנים.
מגנזיום וביצועים בספורט
המגנזיום אינו "משפר ביצועים" מלאכותי, כי אם מינרל חיוני, אשר נחוץ לתפקודו התקין של גוף האדם. המגנזיום מעורב בוויסות לחץ הדם בקצב הלב, בייצור ATP (מטבע האנרגיה של הגוף) וכן בהתאוששות הגוף לאחר פעילות מאומצת. ההערכות כיום גורסות כי כ-80% מן הישראלים סובלים ממחסור במגנזיום, וחוסר זה מורגש במיוחד בקרב העוסקים בספורט ובפעילות גופנית מאומצת, כגון ריצה, רכיבה על אופניים ושחייה. הסיבות העיקריות לכך הן מפני שהאדם המתאמן זקוק יותר למגנזיום מחד, אך גם מפריש אותו יותר בהזעה ובעת מתן שתן, מצד שני.
סובלים משרירים שורפים במהלך הפעילות, התאוששות איטית, טונוס שרירים גבוה או כיווצי שרירים במהלך פעילות ספורטיבית ולאחריה? סימפטומים אלה הם תופעות לוואי של מחסור במגנזיום.
יכול להיות שאתם סובלים מהיפומגנזמיה (מחסור במגנזיום)?
ניתן להפחית באופן משמעותי תופעות אלו על ידי נטילה מסודרת של כדורי מגנזיום, או לכל הפחות – נטילה של כדור מגנזיום בערב הקודם לפעילות (כגון ריצה ארוכה, או תחרות) וכדור נוסף מיד אחריה. רמות תקינות של מגנזיום יכולות לסייע בהפחתה של ריכוז חומצת החלב, שהן הגורם להתכווצות השרירים. פעילות המגנזיום נקשרה גם לחיזוק כוחם וחוזקם של השרירים, אולם עיקר תרומתו, ככל הנראה, היא במניעה של פציעות ונזקים גופניים ובשיפור יכולת ההתאוששות, באופן המאפשר לגוף לעמוד במשטר אימונים עצים לעומת מצב של חוסר במינרל החיוני.
משתנים מתערבים נוספים המשפיעים על תרומתו של המגנזיום
בנוסף לפעולות שצוינו עד כה, מקושר חוסר במגנזיום לתופעות כגון הפרעות במערכת העיכול, כאבי גב, מגרנות ועייפות או נדודי שינה. אף על פי שתופעות אלו אינן מקושרות ישירות לספורט, אין ספק כי השפעתן מכרעת. כאשר הגוף מתמודד עם הפרעות כגון עצירות, כאבי גב, כאבי ראש או עייפות וחוסר-התאוששות עקב מחסור בשינה, יש לכך השפעה ישירה ומכרעת על היכולות ועל הביצועים.
האם זה בריא?
לא זאת בלבד שנטילה מסודרת של כדורי מגנזיום לא מזיקה, הרי שהיא נחשבת לבריאה – ולא רק עבור העוסקים בספורט – ולכן תוסף זה אף נכלל בסל הבריאות בישראל.
יש לכם שאלות נוספות על מגנזיום, על פעילותו ועל תוספים, צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!