המומחים למגנזיום
קו הבריאות עם הרוקח ניצן פרימור, B Pharm
תוסף המגנזיום היעיל והחיוני לחולי סוכרת
פורסם בידיעות אחרונות, 05.08.12
לרוב האוכלוסייה חסר מגנזיום, אך חוסר במינרל זה נקשר גם בעלייה בשכיחות מחלת הסוכרת. איזה תוסף מבטיח את ספיגת המגנזיום היעילה ביותר, והנו החיוני ביותר לסוכרתיים?
משה רביבו, 57, גבעתיים:
שלום, אני חולה סוכרת. בעקבות עצות שקיבלתי, נטלתי במשך שנים מגנזיום ציטראט, אבל לא הרגשתי שום הקלה. מה לעשות? איזה סוג מגנזיום לקחת? מה האמת?
ניצן פרימור, B Pharm:
שאלה מצוינת משה. צדק מי שאמר לך שנטילת מגנזיום חיונית לחולי סוכרת – אבל לא כל תוסף מגנזיום יעיל ומועיל, וחשוב לקחת את המגנזיום הנכון.
נתחיל עם רקע קצר: בשל הצריכה הגוברת של מזונות מעובדים ותעשייתיים, סובלת מרבית האוכלוסייה ממחסור במגנזיום, ובעשורים האחרונים חלה גם עלייה גדולה בשכיחות מחלת הסוכרת. אחד ההסברים: בין יתר החומרים האובדים בתהליך עיבוד המזון נמצא המגנזיום, החיוני לפעולה של אנזימים רבים, ובמיוחד לייצוב והפרשה תקינה ומאוזנת של אינסולין. ומאחר שלפי מחקרים רבים חוסר במגנזיום נקשר בעלייה בשכיחות מחלת הסוכרת, יש היגיון רב בנטילת תוסף מגנזיום נכון בקרב חולי סוכרת.
מניעת רגל סוכרתית
על פי אותם מחקרים, נטילת מגנזיום מפחיתה את הסיכוי להיווצרות סוכרת בכשלושים אחוז, ומיטיבה בצורה ניכרת את מצבם של אלו שכבר חלו. לחולי סוכרת יש נטייה לפתח נוירופתיה (אובדן תחושה ברגליים והתפתחות זיהומים בגפיים), ונטילת מגנזיום מסייעת לשמור על כלי הדם ועל התפקוד התקין שלהם.
מדוע, אם כן, לא הרגיש הלקוח המכובד הטבה לאחר נטילת מגנזיום ציטראט?
כעת ברורה לנו הסיבה לכך. מגנזיום מטפל בסוכרת ברמה התוך-תאית, ולכן אנשים הנוטלים תוסף מגנזיום חייבים לוודא שהתוסף אותו הם נוטלים נספג לתאים. בין סוגי ותכשירי המגנזיום הרבים, ניתן למצוא מגנזיום ציטראט, מגנזיום אוקסיד ועוד.
מסתבר שמרבית תוספי המגנזיום הנמכרים בישראל אינם נספגים בתאים. מגנזיום ציטארט, למשל, נחשב בעבר כתוסף הטוב ביותר, אולם ספיגתו בתאים שולית, ואילו שיעור הספיגה של מגנזיום אוקסיד עומד על כ-4% בלבד. כאן נכנס לתמונה דווקא ה"מגנוקס".
מחקר פורץ דרך שנערך בשיבא תל השומר העלה שרק תוסף המגנזיום "מגנוקס 520" של "נוה-פארמה", שפותח ומיוצר בישראל, נספג בתאים ברמה אפקטיבית, ועד פי 3 ממגנזיום ציטראט.
תוצאות המחקר שינו את כל תפיסת השימוש בתוספי מגנזיום. הפטנט הייחודי של מגנוקס 520 אינו ניתן לחיקוי. הוא מאפשר לגוף לעבד את התוסף במהירות גבוהה, ומביא לספיגה מקסימלית בתאים. השפעתו של מגנוקס ניכרת לכן כבר בכמוסה הראשונה.
בעצם, אם לומדים את העובדות ואת ממצאי מחקר המגנזיום הגדול, המסקנה ברורה: מגנזיום זה רק מגנוקס של נווה פארמה.
מומלץ להיזהר מתחליפי מגנוקס
עם פרסום המחקר פורץ הדרך של בית החולים שיבא בתל השומר על יעילותם של תוספי המגנוקס, מיהרו מספר יצרנים להוציא לשוק תוספי מגנזיום משלהם, בתקווה להרוויח מהמודעות הגוברת למחסור במגנזיום ומההצלחה של מגנוקס של נוה פארמה.
מרבית המוצרים הללו מבוססים על מגנזיום אוקסיד, מולקולה הדומה בשמה למולקולת המגנוקס אך אינה מסיסה והשפעתה על הגוף כמעט ואינה מורגשת (על-פי מחקרים, כ-4% ספיגה בלבד). מולקולת המגנוקס עטופה במולקולת מים (מונוהידראט), המאפשרת את ספיגת המגנזיום הגבוהה בתאים.
רמת ספיגת מגנזיום: מגנוקס נספג פי 3 בגוף
ההמלצה המתבקשת: היזהרו מתחליפי מגנוקס למיניהם
סימפטומים של חוסר מגנזיום