קרוב ל- ¾ מאוכלוסיית ישראל שותה מים מותפלים. הישג זה, שהפך את ישראל לשם דבר בתחום ההתפלה, מעלה בעיה לא צפויה – עלייה בתמותה כתוצאה ממחלות לב.
מחסור במגנזיום – מחלות לב ותמותה מוגברת
מחקר שנערך על ידי בית החולים שיבא בתל השומר וחוקרים מאוניברסיטת בר אילן מצא כי אוכלוסייה הצורכת מים מותפלים חשופה לתמותה בשל מחלות לב לעומת אוכלוסייה שצורכת מים אחרים. במחקר, שבדק 4,600 חולי לב שאושפזו בבתי חולים שחולקו לאזורים על פי סוג המים הנצרכים בו, עולה כי מחסור במגנזיום הוא הגורם לתחלואה ואף לתמותה בקרב האוכלוסייה המדוברת. בנוסף לקיום המחקר, קיימת מגמה ברורה של תמותה מוגברת באזורים אלה.
מים מותפלים – ללא מגנזיום!
בבדיקה שנעשתה בשנת 2013 נמצא כי ריכוז המגנזיום, מינרל חיוני שמסונן מהמים לחלוטין בתהליך ההתפלה, בדמם של החיים באזורי מים מותפלים הנו נמוך משמעותית מריכוזו בקרב אוכלוסייה הצורכת מים ממקורות טבעיים.
בעוד משרד הבריאות מבקש להוסיף ללא דיחוי מגנזיום למים המותפלים, רשות המים ומשרד האוצר עוצרים את המהלך, בין היתר משיקולים כספיים.
לצרכן החרד לבריאותו, בזמן זה אין אלא לצרוך את תוספת המגנזיום באופן עצמאי, ובד בבד לוודא כי איכותו של תוסף המגנזיום אכן אפקטיבי ונספג כראוי במערכות הגוף.
אגב, בשנת 2012, בעקבות דיון ציבורי בנושא חוסר במגנזיום באוכלוסייה, הוסיפה ועדת סל הבריאות את תוסף המגנזיום MAGNOX 520 שנחקר במכון הלב בתל השומר, לסל שירותי הבריאות בהתוויה של טיפול בחוסר במגנזיום.
כתבה ששודרה בחדשות ערוץ 2 בנושא, 05/04/2016
Magnesium and CV system Mag Res 2010 Shechter
מאי 2015 – המלצות תזונתיות מסמך סופי
מגנזיום שבגופנו המינרל לחיים הרפואה ינואר 2010
מרץ 2004 תחקיר בנושא מגנזיום לוועדת העבודה של הכנסת