בהשוואה למינרלים כגון סידן וברזל, המגנזיום הינו המינרל היחידי שלא מדברים עליו מספיק ולכן הוא נותר לא מוכר.
למרות שאנשים רבים אינם מכירים את המינרל וחשיבותו, הוא תופס תפקיד מרכזי בשמירה על בריאותנו. למעשה הוא חייב להיות מרכיב מרכזי בתזונה שלנו, על-מנת שנשמור על בריאותנו לאורך זמן.
הבעיה היא שלמרות שרבים מאיתנו מקפידים מאוד על דיאטה מאוזנת ועל אכילת מזון בריא בכלל, דווקא אותו מזניחים. לכן כתבנו לכם פה שישה תפקידי מפתח של המגנזיום הקשורים קשר ישיר לבריאות שלנו:
1. ככל הנראה לא תצרוך את הכמות היומית הרצויה של מגנזיום.
נערות ונשים צעירות זקוקות למנה יומית של 310 מיליגרם מגנזיום וגברים באותם גילאים זקוקים למנה יומית של 400 מיליגרם. גברים מבוגרים זקוקים למנה גדולה יותר של מגנזיום בכל יום העומדת על 420 מיליגרם. כאשר משווים את המספרים הללו לצריכת המגנזיום באוכלוסייה, עולה כי לפחות 80% מהאוכלוסייה בישראל אינה צורכת את כמות המגנזיום היומית הדרושה לה. מה שאומר שיש סיכוי טוב מאוד שאתם חווים כבר עכשיו סממנים של מחסור במגנזיום. אחת הדרכים לבחון זאת היא באמצעות בדיקת דם פשוטה שיכולה לבדוק מהי רמת המגנזיום בגופכם, אך גם יש סממנים פיזיים בגוף שיכולים לתת לכם רמז שאולי אתם צריכים תוספת מגנזיום.
2. ניתן להבחין בחוסר במגנזיום בדרכים שונות
האם אתם סובלים מהתכווצויות שרירים, שינה קלה, כאבים כרוניים או טיקים קלים בפנים? אלו רק חלק קטן מהסממנים הגופניים שלנו למחסור במגנזיום אשר יכולים לתת לנו אינדיקציה שאנחנו סובלים ממחסור במינרל החשוב הזה. מכיוון שמגנזיום הוא מרכיב במזון אשר מהווה תפקיד מרכזי בתפקוד השרירים והעצבים בגוף, מחסור בו מתבטא בבעיות בשרירי הגוף וההולכה העצבית בגוף. גם קישיון שרירים יכול לסמן על רמות מגנזיום נמוכות בגוף.
שימת לב לסימנים אלו יכולה לסייע לכם להיות פרואקטיביים בשמירה על הבריאות שלכם ולהתחיל לצרוך מגנזיום בכמות היומית הדרושה. כך תמנעו בעיות גדולות בעתיד שיכולות לנבוע ממחסור במגנזיום לאורך זמן. ואלו רק חלק מהבעיות שמחסור במגנזיום בגוף יכול ליצור: עייפות כרונית, אינסומניה (נדודי שינה), חרדות, אבנים בכליות, אסטמה, כאבי ראש, עצבנות, מיגרנות, אנגינה ופיברומיאלגיה.
למרות שמצבים אלו יכולים לנבוע כמובן מסיבות שונות ומגוונות, טיפול ברמות מגנזיום נמוכות יכול להפוך את המצבים הללו לנסבלים יותר. שיפור ברמות המגנזיום בגוף יכול להביא לשיפור בסימפטומים של מצבים רפואיים אלו.
3. צריכה מגנזיום באופן קבועה יכולה לסייע בניהול של מגוון מצבים רפואיים.
אחת התכונות המרכזיות של המגנזיום היא ביכולות להרגיע את העצבים בגוף, לכן הוא יכול לשמש לטיפול במיגרנות, לטפל בעצירות ולשפר את השינה. בכמות המתאימה לכל אדם הוא יכול להביא ממש לרגיעה גם של השרירים, גם של העצבים ושל האדם עצמו.
תכונה נוספת של המגנזיום היא בשיפור מצבים של לחץ דם גבוה, אך כמובן שמצבים כרוניים מצריכים טיפול רפואי מתאים במקביל. ככל הנראה, המגנזיום יכול לסייע במיתון של אוסטאופורוזיס (בריחת עצם) למרות שהמינרל שלמעשה הוא האחראי על בניית העצמות הוא הסידן המגנזיום בגוף מסייע במעבר תקין של הסידן אל העצמות. ללא כמות מספקת של מגנזיום בגוף, היכולת של הגוף לספוג את הסידן אל העצמות יורדת משמעותית.
4. מה שאנחנו בוחרים לשתות כל יום משפיע גם כן על רמת המגנזיום בגופנו
אפילו אדם השומר על דיאטה מאוזנת, בחירות והחלטות לגבי סוגי המשקאות שאנו צורכים יכולות לפגוע ברמות המגנזיום בגופנו. בחירת מזונות ומשקאות מסוגים מסוימים יכולים לפגוע במאזן המגנזיום בגוף. משקאות מוגזים מכל הסוגים יכולים להפחית את כמות המגנזיום הזמינה בגוף וכך גם כמות הסידן בגוף נפגעת מהחומצה שקיימת במים המוגזים. מזון מאוד מלוח, קפה ואלכוהול גם הם מקטינים את כמות המגנזיום הזמינה בגוף.
5. ישנם מזונות אשר מקטינים את כמות המגנזיום הזמין בגופנו
בין המזונות הפוגעים ברמת המגנזיום בגופנו נמצא למשל מזונות המכילים סוכר מזוקק, כזה שנמצא בעוגיות, עוגות, ממתקים ומזונות ממותקים אחרים. צריכת מזונות אלו גורמת לבריחת מגנזיום דרך הכליות. אפילו אם אתם נמנעים מצריכה של עוגות וממתקים, אתם כנראה צורכים את הסוכר המזוקק דרך לחם ומאפים שונים, למרות שהם לעיתים בכלל לא מתוקים.
6. ויטמינים ומינרלים נוספים החשובים לספיגת המגנזיום בגופנו
צריכת מגנזיום בלבד, לא תמיד תהיה יעליה אם הוא אינו מגיע עם ויטמנים ומינרלים נוספים המסייעים בספיגתו. ויטמינים חשובים לספיגת המגנזיום הם למשל ויטמין D וויטמין B6, מסייעים בספיגת המגנזיום בתאי הגוף.
כמו כן, שמירה על תזונה מאוזנת ובריאה הכוללת מקורות מגנזיום שונים על בסיס יומיומי או צריכה של תוספי תזונה המכילים מגנזיום וויטמינים שונים המסייעים בספיגתו היא האסטרטגיה הטובה ביותר שנוכל להמליץ עליה, על-מנת שתשמרו על בריאותכם ובכך על איכות חייכם לשנים רבות.