המינרל הכי חיוני שחסר לאנשים מבלי שיידעו על כך
מעטים המינרלים שתפקידם בגוף חיוני למערכות מרובות ומרכזיות כל כך כמו המגנזיום. דווקא בגלל תפקידו המסועף המשתלב בכל כך הרבה תפקודים מרכזיים
, מגנזיום הוא גם אחד מהמינרלים שקשה לדעת מתי הוא חסר לכם. משום כך, רוב הישראלים לא מודעים כלל שחסר להם מגנזיום גם כאשר הם חווים את הסימפטומים האופייניים.
חשיבותו של המגנזיום לגוף
למגנזיום יש תפקיד מרכזי ב-300 פעולות אנזימטיות חיוניות המתרחשות בתאי הגוף החי. אחת הפעולות, לדוגמה, היא שכפול גנטי, כך שברור מהו הנזק שיכול להיגרם ממחסור בו. מגנזיום אחראי לקצב פעילות הלב והסדרתו, לאיזון לחץ הדם, להפחתת כאבים במקרים של תעוקת הלב, להשפעה מיטיבה על רמות הכולסטרול הטוב לעומת הכולסטרול הרע, למניעת הידבקות טסיות הדם זו לזו כך שלא ייצרו קרישי דם. בכך הוא מציל חיים פשוטו כמשמעו, על ידי מניעת שבץ מוחי, אוטם שריר הלב וטרומבוזות למיניהן.
מכיוון שהוא מקל על התכווצויות שרירים בלתי רצוניות, הוא מסייע בעדינות גם למי שסובל מעצירויות וקשיים במערכת העיכול, וגם מקל על התסמונת הקדם-וסתית והכאבים האופייניים אצל נשים שסובלות מכך. הוא גם מסייע למניעת טרשת כלי הדם ואבנים בכליות שנגרמות כתוצאה ממחסור בו.
כתבת ווידאו על חוסר מגנזיום מתוך אתר מאקו
מדוע קשה לאבחן את המחסור במגנזיום?
בדיקת דם פשוטה לא תיתן תמונת מצב אמיתית על חוסר מגנזיום משום שהוא נמצא בעיקר בתאים השונים, שם הוא מבצע את תפקידיו החיוניים. בגוף הבריא אמורים להיות 25 גרם מגנזיום, כשהחלוקה שלהם היא 50% בעצמות, 20% בתאי השריר, 20% בתאים ברקמות שונות ורק 1% בנוזל הדם שאפשר לבדוק.
כמו כן, הסימפטומים שמאפיינים מחסור במגנזיום מופיעים גם במקרים אחרים ולכן השילוב שלהם עלול להטעות: עייפות כרונית, כאבי ראש קשים עד כדי מיגרנות, הפרעות בתיאבון ובעיכול, התכווצות שרירים בגפיים וחולשה בהם, שינויים במצב הרוח ודיכאון, ירידה בתיאבון, הפרעות תפקוד קוגניטיבי, הפרעות בקצב הלב ונימול בגוף.
מה גורם למחסור במגנזיום?
רוב האוכלוסייה לא צורכת אותו במזון משום שאכילת עלים ירוקים ואגוזים במידה מספקת מדי יום אינה אפשרית כמעט. כמו כן, בתנאי החום והזיעה של ארצנו אנשים מאבדים ממנו מדי יום מבלי לדעת זאת, דרך הזיעה. חיי הסטרס שמאפיינים את ישראל מגבירים גם את האדרנלין וכתוצאה מכך מגבירים הפרשת שתן שגם בו מופרש מגנזיום רב.
הבעיה היא שמכיוון שבישראל צורכים גם מים מותפלים שמהם מוציאים את המגנזיום בתהליך ההתפלה גם הפסדנו מקור חשוב למגנזיום שיכול היה להשלים מעט חוסרים.
אם כך, הדרך היחידה להחזיר מגנזיום בגוף בצורה נאותה היא על ידי נטילת תוספים יעילים שהוכיחו עצמם בגלל דרך הייצור שלהם.
כיצד מחזירים מגנזיום לגוף ובעזרת איזה תוסף?
תוסף מגנזים לגוף הוא היחיד שיכול להתמודד עם מחסור כרוני במינרל זה, אולם גם פה יש לדעת איזה תוסף בדיוק לקחת משום שיש כאלה שנחשבים יעילים יותר בגלל אופן הייצור שלהם. כזה הוא תוסף מגנוקס 520 שנמכר בבתי המרקחת השונים גם של קופות החולים, ונרשם במיוחד לחולים מושתלים וחולי סרטן המקבלים טיול כימותרפי.
הסיבה ליעילות המוכחת שלו היא מולקולה פטנטית שגילתה ופיתחה חברת נווה פארמה, המגבירה את כושר הספיגה שלו בגוף פי שלושה מתוספים של חברות אחרות. הסוד הוא רכיב מגנזיום אוקסיד מונוהידרט, שקיים רק במגנזיום 520 של חברת נווה פארמה. הרכיב הוא פרי פיתוח בלעדי של החברה, המגביר את זמינות המגנזיום לגוף, והוא מוכר כמוצר דגל בעל מוניטין עולמי, המועדף לשיווק על ידי חברות תרופות בינלאומיות מובילות.